Samarbetspartners

Aktiv Sport-Staffan Larsson

Vill du förbättra skidtekniken och testa en del av Vasaloppsspåret, så rekommenderar vi att boka ett Vasaläger med AktivSport Staffan Larsson i Mora. Alla oavsett skidnivå erbjuds Vasaloppsläger med fokus på teknikträning. Tjejläger, VasaWeekendpaket med/utan teknikträning och buss ut i Vasaloppsspåret.

Kontakta Staffan Larsson via staffan@aktivsport.se

Info och bokning här.

Aktivitus

Genom kunskap, erfarenhet, personligt bemötande individuell anpassning och fysiologiska tester effektiviserar vi Din träning genom adekvat och tydlig rådgivning i träningsfrågor och i träningsplanering. Teknikanalyser och individuell PT och träning i grupp skall ge ytterligare stöd för våra kunder. Aktivitus skall alltid ha ett vetenskapligt men samtidigt 100% individanpassat synsätt på träning. Activitus ger inte generella råd utan att ha kännedom om individen.

Info och bokning här.

Anna Aktiv-Anna Evaldsson

Har du åkt Vasaloppet och vill förbättra tid och kondition? Är du nybörjare på rullskidor och vill lära dig mer? Eller behöver du inspiration för att komma igång med din träning? Anna Aktiv i Sadelmakartorp söder om Stockholm erbjuder dig allt detta i naturskön miljö med glädje och entusiasm.

Kontakta Anna Evaldsson via mail info@annaaktiv.se eller tel 070-249 88 01.

Info och bokning här.

Avonova Active

Avonova Active är en ledande aktör inom träning och hälsa för företag och individer som vill prestera och må bra. Verksamheten utgår från vetenskapliga metoder, personalen är akademiskt utbildade inom idrott och/eller hälsa och man samarbetar med forskare för att säkerställa kvalitet i metoder och uppföljning.

Läs mer här

Bruksvallsliden Hotell & Stugby

Upplev fjällen på rätt sätt, starta ert äventyr hos oss! Bruksvallsliden har mycket att erbjuda sommar som vinter. Maximera era träningsmål och skidupplevelser här.  Läs mer här.

Carpe Adventures

På CARPE ADVENTURES är vi specialiserade på expeditioner och äventyrsresor. Tack vare vår långa erfarenhet inom resebranschen har vi byggt upp relationer med de största och bästa arrangörerna i världen. Med vår erfarenhet och kompetens skräddarsyr vi din unika upplevelse.

Gemensamt för alla våra resor är – omtanke, hänsyn och små resesällskap. Omtanke om den lokalbefolkning vi besöker, hänsyn till natur och miljö, och resor i små grupper med lokala guider. Då anser vi att upplevelsen blir så genuin som möjligt. Du når oss på  telefon 08-32 09 90 och info@carpeadventures.se

Läs mer här.

CCC1000

Fredrik Erixon och Erik Wickström, hälsar dig återigen välkommen till en världsunik satsning på längdskidåkning i Stockholm. Programmet startade 2012 och har sedan dess varit fullbokat. CCC1000 programmet startar i september och håller sedan på fram till Vasaloppet.

De 30 st platserna i programmet erbjuds till högpresterande personer i Sverige som vill utveckla sig inom längdskidåkning och som skidåkare. Programmet omfattar drygt 30 sammankomster med fokus på personlig träning och utveckling inom längdskidåkning, samt ledarskap och personlig balans.

För mer information klicka här.

Funäsfjällen

Funäsfjällen öppnar möjligheter för alla: barnfamiljer, motionärer och världselit.

Genom dalgångar och över högfjällsterräng ringlar sig Nordic Ski Center – 300 kilometer preparerade spår. Systemet är byggt så att du alltid har längdspår i världsklass i din närhet. Dessutom finns 450 kilometer rösade leder. I Funäsfjällen finns ypperliga förutsättningar för träning, motion och rekreation.

Du kan starta var som helst i Funäsfjällen. Hela spårsystemet är väl skyltat med avståndsskyltar, kartor och raststugor. Här finns möjlighet att hitta sin egen favorit och njuta fullt ut av skidåkningen. Du kan upptäcka nya spår varje dag. Alternativen är många och varierande.

För mera information, se deras hemsida: www.funasfjallen.se 

Go Active Travel

Go Active Travel skapar resor med omsorg och nyfikenhet. De väljer ut de bästa platserna för träning och de roligaste och mest spännande tävlingarna. Upplevelser med fokus på utmaningar och njutning för dig som gillar en aktiv semester.

http://www.goactivetravel.se/pages/?gclid=CNrnyM_79c8CFQqQcgodF58B_g

Harsagården, Järvsö

Den lugna miljön och goda maten skapar bra förutsättningar för träningsläger som ger bra resultat. Vintertid finns här 85 km skidspår i en underbar natur.

Gästfria och natursköna Harsagården hälsar dig varmt välkommen!

Vi har öppet för boende och beställningar alla dagar året om. Ring 0651-495 11 eller maila info@harsa.se för bokningar och förfrågningar.

För mera info klicka här.

Kungsholmen restaurang och konferens

Erik Östlund och Billan Westin numera Östlund är båda VM guldmedaljörer i längdåkning och driver Kungsholmen restaurang och konferens i Hälsingland.

Vi fortsätter med våra vasaloppsläger som blivit mycket populära. Eftersom vi har mindre grupper ca 20-25 pers som flest så får vi en mycket fin kontakt med alla som är hos oss på läger. Vi vill att alla oavsett nivå, nybörjare - elitmotionär ska utvecklas och bli en bättre skidåkare!

Du får lära dig grunderna i att valla och hur man ska äta för att orka träna inför ett lopp men framför allt så fokuserar vi på teknikträning på skidor.

Tveka inte att höra av er till billan@kungsholmen.net eller på telefon 070-324 04 03

Kolla in vår sida: kungsholmen.net/

Varmt Välkomna!

Mikaelas skidskola

Mikaelas Skidskola är en personlig längdskidskola med grupplektioner i Bruksvallarna, klassiskt varje onsdag och skate varje torsdag. Privatlektioner, vallakurser och läger från början på november till slutet av april. 

Välkommen till Bruksvallarna och ett personligt skidläger med yoga i Sveriges bästa spårsystem med skidinstruktören Mikaela Sundbaum och yogalärare Carolina Söderberg från Må Bättre i Falun. Vi blandar det bästa av två världar. Yogan gör dig rörligare och närvarande för utveckling i skidspåret. 

För mer information och bokning se: www.mikaelas.se

Racefox

Åk fortare, orka längre och ha roligare i skidspåret med det senaste inom träning! Racefox är en digital coach speciellt framtagen för skidåkare. Läs mer här.

Swett

Swett erbjuder resmål till några få noga utvalda platser i världen. Med Swett får du en unik upplevelse till exempelvis Kilimanjaro, Everest Basecamp eller Svalbard. 

Se https://www.swett.se/ för mer information 

Tjejskidan for Life

Tjejskidan är loppet för alla, för dig som är anmäld till Tjejvasan och vill seeda dig eller testa att köra lite längre innan det är dags. Och för dig som helt enkelt gillar att åka skidor och vill testa på en tävling under trevliga former.

Träningsinspiratören Catarina Henriksson

Catarina Henriksson har genom åren hjälpt många att nå målet i Mora, optimerat sin längdskid/löpteknik, nå sina träningsmål, komma igång med sin träning eller bara fått ny tränings inspiration vid någon av hennes träningsresor.

* Akademisk tränarutbildning vid GIH Stockholm

* Officiell Vasaloppscoach

* Certifierad yoga lärare

Läs mer på http://traningsinspiratoren.se

Träna för Vasan, Johan Myhr

Träna för Vasan handlar om att utvecklas steg för steg när det gäller kondition, styrka och skidteknik.

Idén kring konceptet ”Träna för Vasan” bygger på att samla tränings- och skidintresserade (oavsett klubbtillhörighet) kring en mötesplats där vi med många års erfarenhet kan dela med oss av kunskap, inspiration och gemenskap kring träning.

Vi vill att alla oavsett nivå, nybörjare såväl som elitmotionär, ska utvecklas och bli en bättre skidåkare!

Kontakta Johan Myhr via mail johanmyhr@yahoo.se eller tel 073-8344793.

Info och bokning här.

Detta är i samarbete med Mats Larsson och Jerry Ahrlin.

Uppsala Endurance Lab

Är du en erfaren skidåkare som vill utvecklas till nästa nivå? Eller är du nybörjare och vill lägga en stabil teknisk grund i din skidåkning eller rullskidåkning? Hos Uppsala Endurance Lab kan du få hjälp med teknikträning, träningsprogrammering och screening med särskild kompetens inom längdskidåkning och rullskidåkning, men också den viktiga styrke- och rörlighetsträning som kan ta din skidåkning ännu längre. Som kund hos Alewalds får du dessutom 20 procent rabatt. Uppsala Endurance Lab finns i en ny fin lokal i centrala Uppsala och samarbetar med Alewalds Outdoor & Sports.

Uppsala Endurance Lab. Adress: Trädgårdsgatan 8, Uppsala. Telefon: 070-3691713. E-post: andreas@endurancelab.se

Hemsida: www.endurancelab.se

WI-Resor

Som en av Sveriges största arrangörer av vandrings- och cykelresor kan du lita på att våra resor håller hög kvalitet rakt igenom. Det kan det stora antalet återkommande resenärer bekräfta. Vi har mer än 20 års erfarenhet av att erbjuda aktiva semestrar, vilket för oss betyder att kombinera storslagna upplevelser med bekväm och lyxig avkoppling. Läs mer på https://wiresor.se