Medlemsvillkor

Dessa medlemsvillkor gäller mellan dig som privatperson folkbokförd i Sverige och Alewalds Sport AB, org nr 556066-2305, när du registrerar dig som medlem i vår stamkundsklubb.

Ett förmånligt medlemskap i vår stamkundsklubb

Stamkundsklubben finns för att vi vill belöna och ge dig som medlem bästa möjliga service. Därför får du bonuspoäng när du handlar hos oss både i butik och online. Det gör du genom att uppge ditt telefonnummer, som också är ditt kundnummer.

Medlemskapet ger dig också många andra fördelar. Som medlem hos oss får du vårt nyhetsbrev med förtur till nyheter, rea och andra erbjudanden, både i butikerna och online. Vi bjuder också in till bland annat VIP-kvällar, föreläsningar, teknikträningar och vallakurser. Tanken är att du som stamkund ska få ta del av det senaste - först av alla. Vi kontaktar dig främst via e-post, men också via brev, sms och telefon. 

Om du blivit medlem hos oss i en av våra butiker kommer köp du gör online automatiskt att kopplas till ditt medlemskap om du uppger samma telefonnummer eller mejladress vid utcheckning.

Din bonus

Varje gång du handlar hos oss samlar du bonuspoäng. Efter varje kalenderår erhåller du under våren en bonuscheck med din intjänade bonus, förutsatt att du har handlat för minst 2 000 kr (fullt bonusgrundande varor).

  • Över 2 000 kr ger dig 2% tillbaka på årets totala inköp.
  • Över 4 000 kr ger dig 4% tillbaka på årets totala inköp.
  • Över 6 000 kr ger dig 6% tillbaka på årets totala inköp.
  • Över 8 000 kr ger dig 8% tillbaka på årets totala inköp.
  • Över 10 000 kr ger dig 10% tillbaka på årets totala inköp.

Exempel: Om du handlat för 4 700 kr blir din bonus 188 kr. Om du handlat för 10 280 kr blir din bonus 1 028 kr.

Varor till ordinarie pris är fullt bonusgrundande. Undantaget är elektronik (GPSer, transceivers mm), klockor, barnvagnar, träningsmaskiner och prisnedsatta varor (rea, erbjudanden, paketpriser, produkter där utrustningsbidrag lämnas mm) där endast halva beloppet är bonusgrundande. Köp av presentkort och av varor för vidareförsäljning är inte bonusgrundande.

Vi är tacksamma att vi kan kommunicera med dig på ett kostnadseffektivt sätt via våra nyhetsbrev. Det gör att vi kan behålla vårt generösa bonussystem med upp till 10 procent i årsbonus.

Ifall du har frågor gällande din insamlande bonus så kontaktar du oss på info@alewalds.se så hjälper vi dig där.

Ett kortlöst medlemskap

Medlemskapet är kortlöst och du tjänar in din bonus genom att identifiera dig som medlem i samband med att du gör ett köp. Du identifierar dig antingen med legitimation eller ditt kundnummer. På så vis kan vi också hålla dina uppgifter aktuella.

Vid inlösen av bonuschecken kommer vi att be dig identifiera dig med hjälp av legitimation.

Vad gäller för mitt medlemskap?

Att vara med i stamkundsklubben och ta del av alla våra medlemsförmåner kostar ingenting. Du måste dock vara privatperson över 18 år. Medlemskapet är personligt och kan inte överlåtas. Ditt medlemskap gäller tills vidare, men du kan avsluta det när du vill. 

Glöm inte att meddela oss om du flyttar, byter telefonnummer, e-postadress etc. Detta gör du enklast via e-post till stamkundsklubb@alewalds.se. Om vi inte har rätt uppgifter i våra register riskerar du att vi inte kan kontakta dig, att du inte får din bonuscheck tillsänd dig och att du kan komma att raderas från våra register.

Din integritet

För att kunna administrera dina förmåner och särskilt för att veta vilka erbjudanden och nyheter som vi ska skicka till dig behöver vi behandla dina personuppgifter såsom ditt namn, medlemsnummer, medlemsnivå, personnummer, kontaktuppgifter (tex adress, e-post och mobilnummer), bostadsort och köphistorik. Baserat på dina uppgifter utför vi analyser som kan resultera i att du sorteras in i en kundgrupp (sk kundsegment). Detta betyder att vi inte får någon större kundinsikt om just dig utan segmenteringar handlar om att vi ska kunna få bättre insikt i hur olika kundgrupper upplever våra tjänster och produkter. I dessa fall använder vi begränsade kunddata såsom köphistorik, ålder och bostadsadress.

För att uppfylla våra åtaganden enligt medlemsvillkoren behandlar vi dina personuppgifter. Vi kommer alltid behandla dina personuppgifter med omsorg för att skydda din integritet och vi vill därför göra dig uppmärksam på vissa av dina rättigheter.

  • Du kan närsomhelst invända mot vår direktmarknadsföring. Om du inte vill invända mot vår marknadsföring helt och hållet så kan du också välja i vilken kanal som du vill ta emot vår marknadsföring genom att kontakta vår kundtjänst.
  • Du kan när som helst gå ur vår stamkundsklubb. Läs mer under rubriken ”Villkor för medlemskap” om hur du avslutar ditt medlemskap och vad som händer när du går ur vår stamkundsklubb. 

Har du frågor om vår personuppgiftshantering är du alltid välkommen att kontakta oss på stamkundsklubb@alewalds.se

Vill du veta mer om dina rättigheter och se fullständig information om hur vi behandlar dina personuppgifter? Läs mer om detta i vår integritetspolicy.

Du kan också ta del av vår integritetspolicy genom att kontakta vår kundtjänst så skickar vi ut denna till dig per post.

Medlemskapets upphörande

Om du önskar avsluta ditt medlemskap anmäler du detta till stamkundsklubb@alewalds.se. Observera att intjänad bonus då försvinner. Vi kommer avsluta ditt medlemskap vid inaktivitet. Med inaktivitet menas exempelvis att du inte har gjort något köp eller inte öppnat vårt nyhetsbrev under en sammanhängande period om 10 år. 

Ansvar

Vi ansvarar inte för förluster eller skador pga tekniska fel, nedsatta funktioner eller andra liknande fel som relaterar till ditt medlemskap i Alewalds stamkundsklubb. Detta gäller inte ansvar som inte kan uteslutas enligt tvingande lagstiftning. Vi förbehåller oss rätten att dra in eller avsluta ditt medlemskap i vår stamkundsklubb vid skälig misstanke om otillåten användning eller missbruk av våra tjänster, brott mot våra medlemsvillkor, bedrägerier eller andra liknande händelser och beteenden. 

Ändringar

Det är alltid de aktuella villkoren för stamkundsklubben som gäller för alla medlemmar oavsett inträdespunkt i stamkundsklubben. Alewalds förbehåller sig rätten att kunna förändra medlemsvillkoren. Om väsentliga ändringar görs i medlemsvillkoren kommer du att informeras i god tid via e-post innan ändringarna sker. En ny version blir gällande när den görs tillgänglig på www.alewalds.se. 

Välkommen som stamkund hos Alewalds!