Alewalds blogg & nyheter

 1. Checklista: längdskidåkning

  Checklista: längdskidåkning

  Här är en checklista/packlista för dig som ska ut och åka längdskidor. Det finns också länkar till våra kategorier med produkter.

  Läs mer...
 2. Checklista: skridskoåkning

  Checklista: skridskoåkning

  Här är en checklista/packlista för dig som ska ut och åka långfärdsskridskor. Det finns också länkar till våra kategorier med produkter.

  Läs mer...
 3. Hittaut nu också i Stockholm

  Hittaut nu också i Stockholm

  Leta checkpoints i din närmiljö, få motion samtidigt som du hittar nya berikande platser. Det är dags att hitta ut. 

  Läs mer...
 4. Guide: så mycket kostar olika bränsle till kök

  Guide: så mycket kostar olika bränsle till kök

  Kostnaden för bränslet till olika kök beror mer på effekten än kr/liter. Relativt sett är vanlig bilbensin billigast, men otrevligt på grund av giftiga ångor.

  Läs mer...
 5. Guide: tips när du ska välja spritkök

  Guide: tips när du ska välja spritkök

  Spritköken (t-röd) är intimt förknippat med traditionellt skandinaviskt friluftsliv. Själva sinnebilden för svensk fjällvandring. Spritkökens (Trangia) stora fördel är den relativt goda funktionssäkerheten (frånsett i stark kyla) och den kompakta sinnrika förvaringen med stabilt vindskydd.

  Läs mer...
 6. Guide: tips när du ska köpa gaskök

  Guide: tips när du ska köpa gaskök

  Gaskök är enastående bekvämt. Det är sotfritt, supereffektivt och okomplicerat. Därför är det ett perfekt alternativ framför allt sommartid.

  Läs mer...
 7. Guide: allt om flerbränslekök

  Guide: allt om flerbränslekök

  En del kök kan köras på både bensin och fotogen och brukar benämnas flerbränslekök. Det gör att bränsletillgängligheten blir större.

  Läs mer...
 8. Guide: allt om fotogenkök

  Fotogen är ett mycket effektivt bränsle under vinterförhållanden. Fotogen uppfanns i Sverige och gjorde segertåg över världen under namnet Primusköket. 

  Läs mer...
 9. Guide: allt om bensinkök

  Guide: allt om bensinkök

  Bensin (engelskans white gas) har egentligen bara en nackdel: det är höggradigt explosivt. Det kan därför bara rekommenderas till försiktiga och erfarna kockar. Men tar man hänsyn till säkerhetsriskerna är bensin ett idealiskt bränsle. Det är mycket effektivt, ja, så effektivt att du mycket väl kan kosta på dig att köpa ren industribensin på färghandeln utan att bli ruinerad.

  Läs mer...
 10. Guide: olika kök är bra till olika saker

  Det finns några olika kök för utomhusbruk att välja mellan. Var, hur och när du kommer att använda det avgör om du klarar dig med ett enkelt gaskök eller om du behöver investera i ett mer avancerat mångbränslekök.

  Läs mer...

Artiklar 1-10 av 46

Sida
Visa Per sida