Niclas Lidström sammanfattar O-Ringen-upplevelsen

Niclas Lidström sammanfattar O-Ringen-upplevelsen

Niclas Lidström har sprungit orientering sedan han var 12 år gammal. Han bor i Tyresö utanför Stockholm, men är ordförande för Frösö IF orientering i Jämtland. O-Ringen är en årlig tradition Niclas håller hårt i.

Hallå där Niclas! Hur var det uppe på O-Ringen 2018 i Örnsköldsvik?

Det var en underbar vecka, O-ringen i Örnsköldsvik blev så bra som jag hade hoppas. Trots att det var en central camping och inte den vanliga campingen så blev det otroligt lyckat med nära avstånd till allt. Tävlingarna bjöd på otroligt bra terräng och underbart väder. Kort och gott, det här var ytterligare en O-ringen som jag kommer att minnas med glädje.

Hur gick det för dig i år?

Nja, det var inget bra år för mig. jag har tränat för lite inför årets tävling. På fjärde dagen glömde jag att stämpla på en kontroll och blev diskad. Klantigt av mig men tröttheten och ett tv-team som dök upp i skogen gjorde att jag blev distraherad och glömde att stämpla på andra kontrollen. Dessutom kom min klubbkompis Torulf ikapp mig och det gjorde inte saken bättre. Nu har han besegrat mig tre år i rad och det är tufft. Men nästa år, då ni..

Vad tyckte du om terrängen och banorna?

Otroligt tuff terräng och jobbig. Och dessutom bitvis svår, alla hällar såg ut likadant och svåra sluttningar. Banorna var bra och utslagsgivande. 

Men du var inte bara där för att springa själv?

Vi ska arrangera O-ringen i Åre 2021 och jag sitter med i ledningsgruppen till det arrangemanget. Vi hade en monter vid C-orts torget och gjorde reklam för Åre. Även om det är tre år kvar till det arrangemanget så var intresset för Åre otroligt stort. Vi har en bra känsla inför 2021 men mycket arbete återstår för att det ska bli bra tävlingar och ett bra arrangemang för alla orienterare.

Ska du springa nästa år?

Ja, självklart ska jag vara med nästa år. Jag har nu sprungit 27 eller om det är 28 år och kommer att fortsätta att springa så länge jag lever. Jag är lyckligt lottad eftersom mina barn, Hanna och David 18 år (tvillingar) också vill vara med och springa O-ringen. Det här är helt klart den bästa veckan på hela året för min del. Jul, nyår, påsk har ingen chans jämfört med O-ringen veckan.

O-Ringen 2018