Eldmat

299,00 kr
I Lager
Artikelnummer
CZ9789188335234

Det är få företeelser i tillvaron som skapar sådan tillfredsställelse hos oss människor som eld, mat och natur, och det är just detta den här boken behandlar - att laga mat över lägerelden. Det handlar om att vara i nuet, att låta saker ta sin tid och att umgås med varandra.

Boken går igenom de vanligaste eldarna för matlagning, som pagodeld, stjärneld, jägareld och pyramideld. Du får lära dig att använda stekhäll, grillgaller, halster och gjutjärnsgryta. Vid sidan av standardteknikerna beskrivs mer speciella metoder som att tillaga på flat sten eller planka, i röktält, direkt i glöden eller i en grop med heta stenar.

I sista delen av boken hittar du en receptsamling med allt från kolbullar och grönsakssoppa till renskavsgryta och hel kyckling över glöd. Det är bara din egen smak och fantasi som sätter gränserna. Har du provat att baka bullar i glöden eller göra en inbakad pizza på stekhäll?

Författaren Eric Tornblad är friluftskock och entreprenör, tidigare har han skrivit böckerna Torka mat (2012) och Fjällmat (2014), båda på Calazo förlag. Bilderna i boken är tagna av fotografen Ida Olsson som tillbringar varje ledig sekund ute i skog och mark. 

* ISBN: 9789188335234

Skriv din egen recension
Du recenserar:Eldmat
Nyligen besökta
No recently views items
Töm alla